Sposób przygotowania
Farsz: filet z łososia norweskiego bez skóry i ości, wędzony filet z łososia norweskiego, cebula, suszony pomidor, olej, sól, pieprz czarny mielony Prymat. Ciasto: mąka, żółtko, olej 1 łyżka, sól)
Farsz: łososia drobno zmielić, suszone pomidory posiekać. Na oleju podsmażyć cebulę, ostudzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Ciasto: do przesianej mąki dodać żółtko, olej i tyle ciepłej wody, by osiągnąć jednolitą masę o konsystencji ciasta pierogowego. Zagnieść i odstawić na chwilę. Po rozwałkowaniu używając szklanki wykroić z ciasta koła, a następnie ułożyć na nich małe porcje farszu i zlepić brzegi. Pierogi gotować 3 minuty we wrzącej, osolonej wodzie.
Pierogi podawać z suszonymi pomidorami, filetami anchois i sałatą rukola skropioną oliwą truflową. Przed podaniem posypać świeżo tartymi płatkami parmezanu.
Farsz: łososia drobno zmielić, suszone pomidory posiekać. Na oleju podsmażyć cebulę, ostudzić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Ciasto: do przesianej mąki dodać żółtko, olej i tyle ciepłej wody, by osiągnąć jednolitą masę o konsystencji ciasta pierogowego. Zagnieść i odstawić na chwilę. Po rozwałkowaniu używając szklanki wykroić z ciasta koła, a następnie ułożyć na nich małe porcje farszu i zlepić brzegi. Pierogi gotować 3 minuty we wrzącej, osolonej wodzie.
Pierogi podawać z suszonymi pomidorami, filetami anchois i sałatą rukola skropioną oliwą truflową. Przed podaniem posypać świeżo tartymi płatkami parmezanu.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
banditka
iwa643
Emilia22
Konto zablokowane
Konto zablokowane
Konto zablokowane
noculos
agnieszka214
jolaxa
Jaheira11
bami
Gonia555
Babciagramolka
szajba2
AgaS10
Bart
Marta98
Adamorek
Anna210
kotlet
cukiereczek
treonina
Beata61
Konto zablokowane