Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z galaretkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 2
galaretka agrestowa 2
żółtko jajek 3
cukier puder 1/2 szklanki
serek homogenizowany 3 szklanki
galaretka malinowa
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z galaretkami

galaretki rozpuścić osobno w połowie wody podanej na opakowaniu. Wlać do płaskich naczyń następnie pokroić jak tylko stężeją. Żółtka utrzeć z cukrem i serem. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach zimnej wody i podgrzać. Do sera dodać pokrojone galaretki i żelatynę. Dokładnie wymieszać. Biszkopt przełożyć do tortownicy i posmarować masą serową. Galaretkę malinową rozpuścić i tężejącą wylać na ciasto. można ułożyć przed wylaniem galaretki całe owoce malin. Schłodzić kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak