Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej i truskawek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 35 dag
truskawki 30 dag
jogurt naturalny 1 szklanka
miód 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
sól do smaku
orzechy włoskie 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej i truskawek

Kapustę oczyszczamy, szatkujemy, solimy i odstawiamy na 20 min. Truskawki opłukujemy, osuszamy, oczyszczamy z szypułek, kroimy w plasterki i dodajemy do kapusty. delikatnie mieszamy. Jogurt naturalny mieszamy z miodem, curry i szczyptą soli. Powstałym sosem polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta15 12.04.2012 19:58
zaskakujące połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak