Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z baraniny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baraniny bez kości 40 dag
cebuli 5 dag
grzybów suszonych 3 dag
mąki 2 dag
śmietany 150 ml
sól, pieprz do smaku
tłuszcz 10 dag
miękisz z chleba 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z baraniny

Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Mięso umyć i zmielić w maszynce razem z cebulą, grzybami i odciśniętym chlebem. Wymieszać z jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Z przygotowanej masy formować owalne zrazy. Obtaczać je w mące i usmażyć z oby stron na złoty kolor. Następnie ułożyć w garnuszku. Polać śmietaną i wywarem z grzybów. Dusić kilka minut na małym ogniu.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 20.09.2011 23:44
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak