Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe śledzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 4 szt
cebula 2 szt
musztarda 2 łyżki
miód 2 łyżki
olej 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe śledzie

Śledzie moczymy w wodzie ok. 2 godzin, potem osuszamy i kroimy na kawałki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Miód mieszamy z olejem, musztardą i przyprawami.W słoiku lub innym przykrywanym naczyniu układamy warstwę śledzi, cebuli i tak na przemian a wszystko zalewamy sosem musztardowo-cynamonowym. Naczynie przykrywamy lub zakręcamy i odstawiamy na 24 godz. do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.12.2011 15:17
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak