Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe mielone z farszem śliwkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
jajko 1 szt
mleko 4 łyżki
suszone śliwki 10 dag
keczup pikantny 3 łyżki
miód 1 łyżeczka
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe mielone z farszem śliwkowym

Filety opłukujemy, osuszamy, kroimy na kawałki i mielimy w maszynce. Dodajemy jajko, mleko, doprawiamy do smaku i mieszamy. Do masy możemy dodać bułkę tartą. Śliwki kroimy, mieszamy z keczupem, miodem i octem. Nabieramy porcję masy mięsnej, układamy na dłoni, nakładamy łyżeczkę farszu i formujemy owalnego zrazika.Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Suszone śliwki możemy zastapić wędzonymi śliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 10.09.2011 22:17
Lubię takie połączenia, pycha!
patusia 10.09.2011 21:38
Pyszności. Z chęcią bym sobie teraz zjadła takie mielone :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak