Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeżej kapusty 500 g
szczypiorku 1/2 pęczka
cebula 1 szt
czarnej soli 3 szczypta
oliwy z oliwek 3 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 3 szczypta
cukru 1 łyżka
octu winnego z czerwonych win 2 łyżka
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty

500 g świeżej kapusty
1 czerwona papryka
1/2 pęczka szczypiorku
1 cebula
3 szczypty czarnej soli
3 łyżki oliwy z oliwek
3 szczypty pieprzu białego
1 płaska łyżka cukru
2 łyżki octu winnego z czerwonych winogron

Kapustę poszatkować.
Paprykę pokroić w krótkie paseczki.
Cebulę pokroić w kostkę.
Szczypiorek posiekać.
Wszystkie warzywa umieścić w misce, dodać przyprawy.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić do przegryzienia się smaków.
W miarę potrzeby surówkę jeszcze doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 26.02.2012 10:06
pyszniutka
cukiereczek 10.11.2011 09:11
szybka,zdrowa,smaczna +
artur7 11.09.2011 08:52
smaczna
matriasik 10.09.2011 22:21
Bardzo zachęcająca ta surówka!
patusia 10.09.2011 21:33
Świeżo i smacznie :)
suzana 10.09.2011 20:54
kopiowane?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak