Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
jaja 2 sztuki
cukier 150 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
śmietana kremowa 30% 0,5 litra
owoce
herbatniki czekoladowe 150 gram
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Galaretki rozpuścić w 3/4 l. gorącej wody. Ostudzić.
Żółtka utrzeć na parze z cukrem,wymieszać ze zmiksowanym twarogiem i rozpuszczoną żelatyną. Połączyć z bitą śmietaną,wymieszać z owocami.
Tortownicę wyłożyć herbatnikami,położyć masę serową i pozostawić aby stężała. Posypać owocami,zalać galaretką i wstawić do lodówki aby stężała.
Polecam

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 07.05.2012 08:50
dobre
Angelika10 14.09.2011 22:13
Serniczek pyszny.
GGABI 11.09.2011 21:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak