Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto na croissanty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 6 dkg
mleko 200 ml
mąka 1 kg
cukier 8 łyz
masło 1 szt
sól szczypta
żółtko jajek 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto na croissanty

w letnim mleku mieszamy cukier z mąką i solą oraz drożdzami odstawiamy na 1 godz w ciepłe miejsce. Następnie jeszcze raz zagnieśc i odstawić na 30 min do lodówki. Zimne rozwałkować. Następnie ciasto skłądamy tak aby powstało 3 warstwy i tak wałkujemy aż 3 razy powtarzając tę czynność. Ciasto dzielimy na trójkąty i dowolnym nadzieniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 05.01.2012 19:42
ciekawe
agnieszka214 11.09.2011 16:24
masło kładziemy na wierzch i trzy razy rozwałkowujemy ciasto i składamy
gosia47-47 11.09.2011 12:18
mmmm
Emilia22 10.09.2011 18:53
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak