Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantno-słodkie skrzydełka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydła kurczaka 7 szt
papryka 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
miód 1 łyżka
sól do smaku
chili 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pikantno-słodkie skrzydełka

Kroki postępowania

1
Skrzydełka delikatnie posypać chilli i doprawić solą.
Krok 1 - pikantno-słodkie skrzydełka foto
2
Paprykę wymieszać z olejem i miodem, posmarować tym skrzydełka- najlepiej pędzelkiem kuchennym, wstawić na około 1 godzinę do lodówki. Następnie rozgrzać patelnię grillową, podsmażyć skrzydełka z każdej strony, podlać 200 ml wrzącej wody i dusić aż płyn odparuje.
Krok 2 - pikantno-słodkie skrzydełka foto
3
Skrzydełka wyłożyć na talerz, do dekoracji wykorzystać ósemki pomidora.
Krok 3 - pikantno-słodkie skrzydełka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 11.09.2011 19:32
Piękne, rumiane i smakowite.
Janek1 10.09.2011 20:13
lubie takie
pacpaw 10.09.2011 19:23
świetnie podane!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak