Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowy salceson z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka 2 szklanki
kakao 3 łyżki
jajko 5 sztuk
jabłka 60 dag
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cynamon Prymat 1,5 łyżeczki
olej 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowy salceson z jabłkami

-Jajka, cukier oraz cukier wanilinowy ubić mikserem na puszystą masę.
-Ciągle mieszając wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cynamon i sodę oczyszczoną.
-Dokładnie wymieszać składniki.
-Pod koniec ubijania stopniowo wlewać olej. Miksować do momentu aż ciasto całkowicie wchłonie olej.
-Jabłka starannie umyć, obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić na małe kawałki.
-Cząstki jabłek dodać do ciasta i wymieszać drewnianą łyżką.
-Wylać na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę lub tortownicę.
-Piec 55-60min w temp. ok. 200 stopni C.
-Ciasto można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.01.2013 01:10
bardzo ciekawe ciasto
Jodaj 12.01.2013 17:20
super :)
gosia47-47 11.09.2011 12:19
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak