Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z baraniny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baraniny z udźca 1 kg
grzybków suszonych 5
cytryny 2
masła 2 dag
mąki 2 dag
młoszczyzna 1
cebula 1
białego wytrawnego wina 0,5 szklanki
cukru szczypta
soli szczypta
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z baraniny

Mięso oczyścić z żył i pokroić w kostkę. Grzyby namoczyć i ugotować razem z włoszczyzną.Cebulę posiekać. Na odrobinie oliwy zrumienić masło z mąką i cebulą. wycisnąć sok z cytryny. Dodać wino, grzyby, cukeir, sól i włoszczyznę. Włożyć mięso i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać 3 starte jabłka. Podawac z ryżem lub ziemniakami.

Smacznego!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak