Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona cielęcina w ziołach

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1500 g
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
śmietana 1 szkl
bulion warzywny 1 szkl
oliwa 1/2 szkl
czosnek 4 ząbki
sok z cytryny do smaku
estragon 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona cielęcina w ziołach

Mięso natrzeć oliwą z posiekanym czosnkiem i estragonem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Schłodzić. Obsmażyć na oliwie, podlać bulionem, przykryć. dusić 45 min. Cebulę posiekać, paprykę i pieczarki pokroić. Dodać do mięsa, dusić 25 min. Wlać śmietanę, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.11.2013 11:12
bardzo fajna
Bernadeta 28.09.2013 08:41
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak