Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z indyczka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebuli 3 szt
jabłek 30 dag
rosołu warzywnego 1 szklanka
masła 5 łyżek
curry 3 łyżeczki
pieprzu do smaku
soli do smaku
płatków owsianych 5 łyżek
orzechów 3 łyżki
sok jabłkowy 1 szklanka
indyk 3 sznycle

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z indyczka faszerowane

Sznycle myjemy, nacieramy solą i pieprzem.Płatki i orzechy przyrumienić na maśle. Podsmażyć jedną cebulę, zeszklić. Posypać curry. Dolać rosołek i gotować 3 minuty. Rozkładamy farsz na sznyclach, mięso zwijamy i związujemy. Podsmażamy masło na patelni. Odkładamy na bok. Na tym tłuszczu smażymy pokrojone jabłka i resztę cebuli. Podlewamy sokiem jabłkowym, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na wierzchu układamy roladki które dusimy 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak