Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z chilli do zup

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 30 dag
papryczka chilli 1/2 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z chilli do zup

Kroki postępowania

1
Do miseczki przełożyć 30 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, dodać 1 łyżkę przyprawy do mięsa mielonego.Papryczkę chilli pokroić na pół, usunąć nasiona i połówkę dokładnie pokroić w małą kosteczkę, dodać do mięsa.
Krok 1 - Pulpeciki z chilli do zup foto
2
Następnie wsypać 3 łyżki bułki tartej i dokładnie mięso wyrobić ręką.
Krok 2 - Pulpeciki z chilli do zup foto
3
Formować w rękach malutkie pulpeciki
Krok 3 - Pulpeciki z chilli do zup foto
4
które wrzucić do gotującej zupy (u mnie grzybowa) i gotować ok.15 minut
Krok 4 - Pulpeciki z chilli do zup foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 10.10.2011 15:56
Ciekawe
pacpaw 10.09.2011 19:23
czasami trzeba dodać trochę pikanterii :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak