Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet czosnkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 5 ząbków
ocet winny 1 litr
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 6 kulek

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet czosnkowy

Czosnek należy dokładnie obrać a następnie zmiażdżyć lub drobno posiekać. Tak przygotowany przekładamy do czystej butelki / słoika zalewamy octem winnym i wrzucamy do tego kulki pieprzu. Całość dokładnie mieszkamy, szczelnie zamykamy i odstawiamy na około 7 dni. Po tym czasie ocet filtrujemy i już jest gotowy do spożycia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak