Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepyszne kokosanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 250 g
cukier 250 g
białko 4 szt
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Przepyszne kokosanki

Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie stale mieszając dodajemy powoli cukier i wiórki kokosowe. Blachę wykładamy folię aluminiową i smarujemy masłem (blachę można również wyłożyć pergaminem). Z masy formujemy małe stożki i kładziemy na blaszkę. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15-20 minut (do momentu aż kokosanki się zrumienią).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak