Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób z bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 0.5 kg
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
koperek
mięta
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bób z bułką tartą

Bób dokładnie myjemy. W garnuszku należy zagotować wodę z solą, bobem oraz ze świeżym koperkiem. Gotujemy do miękkości. Gdy bób już będzie gotowy należy go odcedzić, schłodzić a następnie obrać ze skórki. Tak przygotowany polewamy bułką tartą usmażoną na masełku. Danie przyozdabiamy listkiem mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak