Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kokosowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
mąka 40 dag
cukier 20 dag
jajko 4 sztuki
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 sztuka
wiórki kokosowe 10 dag
porzeczki 1/2 szklanki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kokosowa

Margarynę utrzeć z cukrem ,cały czas ucierając dodawać małymi porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia ,po jednym jajku do pieczenia i mleko na koniec dodać wiórki kokosowe utrzeć i delikatnie połączyć z porzeczkami .
Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy ,piec w temp.180-190st przez 60-70 min ,po upieczeniu i ostudzeniu obficie posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 11.05.2013 09:17
szybko i smacznie :)
MAR3STA 10.09.2011 18:25
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak