Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bazyliowa z kalmarami i czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
kalmary 5 szt
sok z cytryny 3 łyżki
jogurt naturalny 200 ml
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bazyliowa z kalmarami i czosnkiem

Kalmary tniemy na wąskie paski, skrapiamy sokiem z cytryny, przykrywamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie nagrzewamy piekarnik do temp. 180 stopni C. Bagietkę kroimy na kromki i układamy na nich kalmary. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku ok. 10 min.Po wyjęciu z piekarnika polewamy jogurtem wymieszanym z czosnkiem i doprawionym solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.12.2013 18:10
fajna kolacja
ONY_za_kare 26.01.2013 13:34
pycha!
matriasik 09.09.2011 23:39
Smaczne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak