Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w sosie własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 3/4 kg.
majeranek
Kucharek przyprawa uniwersalna
czosnek 3 ząbki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w sosie własnym

żeberka umyć i pokroić na kawałki czosnek posiekać i wymieszać z przyprawą do mięsa wieprzowego,kucharkiem oraz majerankiem i oliwą natrzeć dokładnie mięso z każdej strony i odstawić najlepiej na noc następnego dnia opiec na patelni z każdej strony na rumiano podlać wodą i dusić do miękkości z wytworzonego wywaru przygotować sos w naczyniu wymieszać mąkę z odrobiną wody i zagęścić sos zagotować,podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 10.10.2013 12:29
Też czasem tak robię, są smaczne :-)
Motorek 26.08.2012 12:11
smaczne
Łukasz15 31.05.2012 09:28
smaczne
patusia 09.09.2011 23:21
Mhmmm, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak