Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier cytrynowy do ciast

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 1 szkl
sok z cytryny 1/2 szt
woda 100 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier cytrynowy do ciast

Do metalowej miski wsypujemy całą szklankę cukru pudru ok 200 g, wlewamy ok. 100 ml wrzącej wody i dokładnie ucieramy masę łyżką, aby nie było grudek, na koniec dodajemy sok z 1/2 cytryny cały czas ucieramy. Płynnym lukrem smarujemy ciasto lub słodkie bułki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek1 10.09.2011 20:11
wreszcie wiem jak zrobić fajny lukier

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak