Pierś z indyka pieczona w winie.

Pierś z indyka pieczona w winie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

  • cebula

  • czosnek

    1 ząbek
  • OSTRA PAPRYCZKA

    1
  • kieliszek białego wina

  • olej

  • musztarda

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • zioła

    2 łyżki
  • oliwki

    1/2 słoika
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem. Podsmażamy z obu stron, przekładamy do brytfanki, obsypujemy pokrojoną drobno papryczką. Następnie musimy zeszklić cebulę,wlewamy wino. Gotujemy i dodajemy do indyka. Pieczemy pod przykryciem w temp. 200` przez godzinę polewając sosem, który się wytworzył. Po upieceniu sos przecedzamy, dolewamy wody do objętości 0.5l i gotujemy. Dodoajemu oliwki, musztardę i zioła.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat