Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka pieczona w winie.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka
cebula
czosnek 1 ząbek
OSTRA PAPRYCZKA 1
kieliszek białego wina
olej
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła 2 łyżki
oliwki 1/2 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka pieczona w winie.

Mięso nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem. Podsmażamy z obu stron, przekładamy do brytfanki, obsypujemy pokrojoną drobno papryczką. Następnie musimy zeszklić cebulę,wlewamy wino. Gotujemy i dodajemy do indyka. Pieczemy pod przykryciem w temp. 200` przez godzinę polewając sosem, który się wytworzył. Po upieceniu sos przecedzamy, dolewamy wody do objętości 0.5l i gotujemy. Dodoajemu oliwki, musztardę i zioła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak