Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pekinki i brzoskwiń

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
brzoskwinia 1 puszka
rodzynki 2 garście
majonez 1 słoiczek
śmietana 3 łyżki
curry 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pekinki i brzoskwiń

Kapustę oczyszczamy i drobno szatkujemy.Rodzynki zalewamy ciepłą wodą, po 20 min odsączamy i dodajemy do pekinki. Brzoskwinie odsączamy na sicie a następnie kroimy w drobną kostkę, dodajemy do kapusty. Wszystkie składniki mieszamy. Majonez mieszamy ze śmietaną, dodajemy curry i doprawiamy do smaku solą i pieprzem a potem polewamy sałatkę. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce przez ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak