Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zefir z porzeczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 40 dkg
białko 2 szt
cukier drobny 1 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zefir z porzeczek

Oczyszczone i umyte porzeczki wkładamy do rondelka, podlewamy lekko woda i rozgotowujemy. Przecieramy przez sito i mieszamy z cukrem tak długo aż się rozpuści. Masę przełożyc do pojemnika po lodach i wstawic do zamrażalnika. Gdy będzie na pół zmrożona (tak aby jeszcze dała się ucierac) delikatnie połączyc z ubitymi na sztywno ze szczyptą soli białkami. Znów wlac do pojemnika i całkowicie zamrozic. Podawac z sosem waniliowym lub bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 12.11.2011 18:21
super
iwona332 18.09.2010 00:39
super
Ela20 24.06.2010 12:19
Chyba spróbuję bo nigdy nie jadłam zefiru.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak