Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,5 litra
marchew z rosołu 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 1/2 ałoika
śmietan 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa

Z rosołu wyciągamy marchewki, zagotowujemy.

Marchewki z niewielką ilością rosołu miksujemy w blenderze, następnie dodajemy do rosołu, gdy całość się zagotuje dodajemy koncentrat pomidorowy.

Śmietanę delikatnie solimy (żeby się nie zważyła), hartujemy gorącą zupą (dodajemy trochę zupy i mieszamy), następnie dodajemy do garnka, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.

podajemy z ryżem lub makaronem (jeśli mam być szczera do pomidorowej wolę ryż).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.09.2011 00:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak