Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frankfuterki w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 0pakowanie
frankfuterki 8 sztuk
jajko 1 sztuka
oregano 1 łyżka
papryka marynowana 8 (w zalewie miodowej)

Przepis i sposób przygotowania na: frankfuterki w cieście francuskim

Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych prostokątów. Na każdym prostokącie kładziemy kawałek papryki, na nim układamy frankfuterkę i zwijany, aby ciasto lepiej się skleiło brzeg smarujemy rozmąconym jajkiem.

Ruloniki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia smarujemy je jajkiem i posypujemy roztartymi ziołami.

Pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, powinny się ładnie zezłocić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 30.11.2011 10:16
swietne
marcinek 17.10.2011 14:17
Przyznam że wygląda intrygująco
marcinek 17.10.2011 14:17
Przyznam że wygląda intrygująco
marcinek 17.10.2011 14:17
Przyznam że wygląda intrygująco
SylwiaMagdaSabin 14.10.2011 15:32
godne uwagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak