Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle z grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby świeże 20 dkg
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
ziemniaki 1 kg
mąka 1,5 szklanki
jajko 2 szt
olej 1 łyżka
sól szczypta
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: knedle z grzybami

Na łyżce oleju i łyżce masła smażymy drobno pokrojone cebule,jedną z ostawiamy do ciasta. a do drugiej dajemy oczyszczone umyte odsączone i drobno pokrojone grzyby. dusimy razem bez pokrywki na małym ogniu.,przyprawiamy solą pieprzem i odstawiamy do ostygnięcia.Ugotowane ziemniaki tłuczemy lub miksujemy kiedy są jeszcze ciepłe,dodajemy mąkę jajka duszoną cebulę szczyptę soli i łyżkę oleju.Ciasto zagniatamy wytaczamy gruby wałek i kroimy na kawałki.W rękach formujemy placki,do środka nakładamy farsz zlepiamy i obtaczamy w mące.Gotujemy w osolonym wrzątku i po wypłynięciu łyżką cedzakową.Polewamy rozpuszczonym tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 11.09.2011 17:42
uwielbiam takie
anemon 11.09.2011 07:14
Knedle z grzybami muszą być smaczne.
Robert10 10.09.2011 15:30
pyszne
artur7 09.09.2011 18:20
fajny przepis
artur7 09.09.2011 18:20
fajny przepis
artur7 09.09.2011 18:20
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak