Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
drożdże 6-7 dag
jajko 1-2 sztuki
sól do smaku
mleko ok 1 szklanki
olej do smażenia
cukier 2 łyżki
mięso mielone 20 dag
pieczarki 15 sztuk
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
żółty ser starty ok 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z farszem

Z podanych składników zarobić ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia. Pieczarki i umyć, pokroić i przesmażyć na oleju. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę drobno pokroić i przesmażyć. Dodać mięso mielone. Wszystko przesmażyć. Oprószyć solą i pieprzem. Następnie dodać pieczarki. Całość wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Z ciasta odrywać kawałki. Następnie rozpłaszczać i nakładać na nie przygotowany farsz. Zwinąć ciasto z farszem formują bułeczki. Ciasto można również rozwałkować i wycinać dość duże krążki. Bułeczki położyć do wyrośnięcia i następnie piec ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 25.11.2011 20:48
smaczne bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak