Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety jagnięce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagnięce kotlety 4 szt
masła 15 g
olej 1 łyżka
bulion warzywny 150 ml
białe wino 150 ml
skórka z cytryny do dekoracji
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety jagnięce

Kotlety zroluj i obwiąż nicią kuchenną.Na dużej patelni rozgrzej olej i masło,smaż mięso z obu stron przez ok.3minuty.Gdy kolory będą już chrupiące o złotym kolorze zdejmij patelnię z ognia.Odlej zbędny tłuszcz i ponownie postaw patelnię na ogniu.Polej mięso winem,dodaj liście laurowe oraz startą skórkę z cytryny.Duś przez ok.20-25minut.Dodaj do smaku sól i pieprz,usuń nici.Kotlety podawaj polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak