Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 litry
kalarepa 2 szt
marchewki 4 młode średniej wielkości
fasola szparagowa 2 małe garści
groszek 1/2 szklanki świeżego
ziemniaki 1/2 kg
kasza manna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina posiekana wedle uznania
śmietana 12% 1 homogenizowana mały kubek
kalafior 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Kalarepę obrać, odciąć stwardniałą część i pokroić w kostkę lub słupki. Marchew i ziemniaki obrać i pokroić. Kalafior opłukać i podzielić na małe różyczki. Fasolkę opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Do gotującego się rosołu((u mnie świeżo ugotowany na drobiu) wrzucić obrane warzywa i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać kaszę mannę, śmietankę i doprawić do smaku solą, pieprzem. Zagotować i zdjąć z ognia dodać posiekaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.07.2013 15:58
fantastyczna zupka
PaniMISIOWA 02.06.2012 11:16
smaczna i zdorwa
parysek10 13.03.2012 14:25
doskonała
parysek10 13.03.2012 14:25
doskonała
smakowita 21.02.2012 21:13
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Ania67 07.01.2012 22:36
moja ulubiona
pioge7 10.09.2011 07:16
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak