Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa jajecznica z kurkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
śmietana 12% 1/3 szklanki
papryka żółta 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
ogórek 1 gruntowy
kurki 1 spora garść
kiełbasa pieprzowa 10 dkg
masło 1 łyżka
szczypiorek 2 łyżki posiekany
sól do smaku
pieprz do smaku
chorizo 10 dkg
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa jajecznica z kurkami

Kiełbasę pokroić i podsmażyć na maśle. Grzyby dokładnie oczyścić.Jak kurki są duże to przekroić na połówki i dodać do podsmażonej kiełbaski. Papryki, ogórka pokroić dodać do kiełbaski i grzybów -chwilę smażyć. Jajka wbić do miski dodać śmietankę, posiekana zieleninę -rozmącić widelcem. Wlać na patelnię ,posolić ok. (1 płaska łyżeczka soli), popieprzyć i smażyć aż jajka się zetną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.09.2012 15:33
pycha
PaniMISIOWA 24.07.2012 11:27
na bogato! musi być pyszna!
smakowita 21.02.2012 21:12
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
marchewka 18.09.2011 23:47
mniam, faktycznie kolorowa
Ewa6274879 12.09.2011 18:20
Fajny przepis!
pioge7 10.09.2011 07:16
ale kolorowo :)
pioge7 10.09.2011 07:16
ale kolorowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak