Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulchna babka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 3/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
olej 1/4 szklanki
cukier puder do posypania
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
aromat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchna babka

Jajka rozbić. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie kolejno dodawać żółtka i cukier. Na koniec ubijania dodać olej. Delikatnie wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Można dodać dowolny aromat do smaku. Ciasto podzielić na 2 części Do jednej dodać kakao i łyżkę wody. Dokładnie wymieszać. Ciasto wykładać do przygotowanej formy na przemian (raz jasne raz ciemne). piec do suchego patyczka ok 40 minut. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 08.12.2013 21:48
smaczna babeczka !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak