Rozkoszne miesko z fasolka szparagową

Rozkoszne miesko z fasolka szparagową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    500 gram
  • fasolka szaragowa

    300 gram
  • jajko

    1 szt
  • papryka mielona

    3 łyżeczki
  • sól czosnkowa

    1 łyżeczka
  • pieprz biały Prymat

  • folia aluminiowa

  • bulion

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rozkoszne miesko z fasolka szparagową
Najpierw szynkę kroje w kawałki i wkładam do blendera miksuje
Krok 2 - Rozkoszne miesko z fasolka szparagową
Dodaje jedno jajko w trakcie miksowania
Krok 3 - Rozkoszne miesko z fasolka szparagową
Zmiksowane mięso wyjmuje na miskę i doprawiam
Krok 4 - Rozkoszne miesko z fasolka szparagową
Ugotowana fasolkę miksuje w blenderze następnie mieszam z szynka
Krok 5 - Rozkoszne miesko z fasolka szparagową
szynkę zmieszać z fasolką
Krok 6 - Rozkoszne miesko z fasolka szparagową
na stół kładziemy folie aluminiowa około 40 centymetr na nią nakładamy farsz
Krok 7 - Rozkoszne miesko z fasolka szparagową
Zawijamy jak cukierka wtedy mamy gwarancje ze równo nam się zwinie gotujemy godzinkę na małym ogniu w bulionie wołowym babuni Winiary

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

09.01.2014 17:33
Kiedyś podobnie przemycałam małemu niejadkowi różne nielubiane jarzynki ;) Teraz niejadek przerósł mnie, ale nadal lubimy takie kuchenne wynalazki :)

SmacznaPyza

07.12.2012 15:57
no właśnie - nie wiadomo jak to wygląda do podania a szkoda - fasolki chyba bym nie miksowała ale dodała w małych kawałkach żeby była widoczna

SmakolykiJoanny

09.09.2011 12:56
Końcowy efekt wygląda znakomicie niestety zdjęcie nie che się wgrać próbowałam z 15 razy i nie che się dodać nie wiem już jak to zrobić

sylwia / sytofala

09.09.2011 12:06
bardzo interesujące, ciekawe jak wygląda gotowe:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat