Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1,5 szklanki
zsiadłe mleko 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka wg uznania
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
alkohol 1 łyżka
pieczarki 10-12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z pieczarkami

Mleko, wodę, jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą zmiksować na jednolitą masę. maki dodać tyle, by powstało gęsta masa. posolić i odstawić na chwilę. Pieczarki umyć, pokroić, położyć na patelni i odparować. Dodać ok 2 łyżek oleju, rozgrzać i dodać drobno pokrojoną cebulę. Wszystko przesmażyć i dokładnie wymieszać. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić do przestudzenia. Do przygotowane ciasta dodać pieczarki i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć racuchy. racuchy nakładać łyżką (1,5-2 łyżek na jednego racucha). Smażyć na rumiano. Na papierowych serwetkach osączyć z nadmiaru tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 26.09.2011 11:25
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak