Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa -słoikowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 4 porcje
marchewka ugotowana 1 słoik
fasola szparagowa 1 słoik pasteryzowanej
ziemniaki 1/2 kg
śmietana 12% 1 mały kubek homogenizowanej
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa -słoikowa

Żeberka umyć i włożyć do garnka .Wlać ok. 1,5 -2 litry wody,wstawić na ogień i zagotować .Posolić 1 płaską łyżką soli i gotować, aż mięso będzie miękkie.Fasolę i marchew włożyć do garnka razem z zalewą(u mnie są słoiki o pojemności 3/4 litra).Dodać obrane, pokrojone ziemniaki w kosteczkę i gotować do miękkości.Do zupy dodać śmietankę ( wcześniej ją zahartować kilkoma łyżkami gorącej zupy) i posiekaną zieleninę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 15.06.2012 22:05
fajny przepis
smakowita 21.02.2012 21:12
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
aga130982 17.10.2011 19:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak