Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne sznycle z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
bułka tarta pikantna do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne sznycle z indyka

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na 5 kotletów.
Krok 1 - Pikantne sznycle z indyka foto
2
Następnie mięso lekko rozbijamy
Krok 2 - Pikantne sznycle z indyka foto
3
Obficie przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Pikantne sznycle z indyka foto
4
Mięso panierujemy w jajku
Krok 4 - Pikantne sznycle z indyka foto
5
Następnie w bułce tartej, jeśli nie macie pikantnej wystarczy dodać trochę pieprzu i chilli.
Krok 5 - Pikantne sznycle z indyka foto
6
Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Krok 6 - Pikantne sznycle z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 07.12.2012 15:58
w tytule indyk a potem kurczak - jakiego mięsa użyłaś?
Iwona56 30.04.2012 10:18
super am na dzisiaj obiad
dianix 26.09.2011 19:15
jak pikantne to dla mnie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak