Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łaciate czekoladowe kosteczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 2 tabliczki
czekolada 2 ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: Łaciate czekoladowe kosteczki

1) Osobno stopić jasną i ciemną czekoladę, każdą łamiąc do małego garnuszka, ten wkładając do większego z gorącą wodą i podgrzewając, aż czekolada zrobi się płynna. Przygotować niewielki kwadratowy lub prostokątny pojemnik- wśród tych, których używamy w kuchni na pewno znajdzie się coś odpowiedniego. Wykładać do niego na przemian po łyżce jasnej i ciemnej czekolady. Odstawić do zastygnięcia. Kiedy masa zastygnie, ale jeszcze całkiem nie stwardnieje, pokroić w kostki, ale nie wyjmować jeszcze z pojemnika. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Kiedy czekolada będzie już twarda, pojemnik zanurzyć na chwileczkę w goracej wodzie, odwrócić dnem do góry i teraz już tylko cieszyć się smakiem wyśmienitych łaciatych kosteczek i świadomością własnoręcznego ich wykonania:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak