Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto ze świeżymi malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
maliny 20 dag
śmietana 30% 1 szt
cukier puder 1 łyżka
galaretka malinowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto ze świeżymi malinami

Ciasto francuskie pieczemy w piekarniku w formie wg swojego uznania na 20 min 180st.
Śmietanę ubijamy i dodajemy łyżkę cukru pudru, Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu i studzimy, Ciasto studzimy układamy maliny i zalewamy galaretkę czekamy ąz zastygnie ( w lodówce) potem nakładamy ubitą śmietanę i na to maliny wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 08.09.2011 23:39
Pyszne ciacho:)
matriasik 08.09.2011 23:21
Ciasto ze świeżymi owocami - hmmm, pyyyyycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak