Gotowane pulpeciki

Gotowane pulpeciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone z szynki

    0,5 kg
  • koperek

  • mąka

  • jajko

    1 szt
  • sól, pieprz

  • przyprawa uniwersalna

  • por, seler

  • marchew

  • bułka

    1 namoczona w wodzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bułkę wcześniej namaczamy w wodzie, odciśnięta i rozdrobnioną bułkę mieszamy z mięsem, dodajemy jajko i przyprawy. Przygotowujemy wywar na kostce rosołowej i gdy się zagotuje to wkładamy uformowane i otoczone w mące pulpeciki. Gdy wypłyną do góry dodajemy śmietanę i mąkę zmieszaną z zimną wodą. Na koniec posypujemy natką koperku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

04.08.2011 23:12
uwielbiam takie pulpeciki

bejciu24

03.04.2011 12:06
lubię takie

Jolanta40

11.03.2011 08:45
moje dzieci uwielbiają takie pulpeciki :)

Sarenka

11.03.2011 00:22
Uwielbiam!

Koper

20.02.2011 15:41
bardzo fajne

Anita21

21.09.2010 07:17
fajne nie tylko dla dzieci :)

IZABELA29

07.08.2010 09:20
pyszności na talerzu

kakiaa

17.07.2010 11:26
W sam raz na niedzielny obiad:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat