Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z ziemnaików i białego sera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
oliwa do smażenia
zioła
sól
pieprz
biały ser 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z ziemnaików i białego sera

Ziemniaki obieramy i gotujemy w małej ilości wody,przed końcem gotowania solimy,odlewamy i zostawiamy do lekkiego ostygnięcia.Na maśle dusimy drobno pokrojoną cebulę przyprawiamy ją ulubionymi ziołami.Cebulę ziemniaki i ser równomiernie rozgniatamy tłuczkiem lub przeciskamy przez praskę do ziemniaków i mieszamy z całym jajkiem i doprawiamy solą i pieprzem.Z masy formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie lub oleju.Można wytoczyć wałek i pokroić go na centymetrowej szerokości kotlety.Podajemy gorące z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.12.2011 00:08
ciekawe
Krystyna32 15.10.2011 04:17
super
kriso 08.09.2011 21:23
fajny przepis
Małgorzata113 08.09.2011 20:11
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak