Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasteryzowany kalafior

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
Zalewa:
woda 1 l.
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
cukier 1/2 łyżki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pasteryzowany kalafior

kalafior odgotować w osolonym wrzątku ok.5 min.wyjąć przelać zimną wodą podzielić na różyczki wkładać do słoików i zalać przegotowaną gorącą zalewą aby kalafior był zakryty szczelnie zamknąć słoiki i pasteryzować ok.20min.od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.09.2013 10:12
Bardzo dobry
Ania67 22.08.2013 20:57
bardzo mi się podoba ten przepis
Motorek 06.03.2013 14:23
Świetny przepis
Anna152 08.12.2012 08:34
super
Łukasz15 09.03.2012 11:10
fajny przepis
Seba 03.01.2012 11:07
super
MAR3STA 14.09.2011 18:23
nigdy tak nie robiłam
Małgorzata113 08.09.2011 20:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak