Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

watrobka z ananasami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szkl
cebula biała 2 szt
ananas w puszce 4 krazki
sól i pieprz 1 lyz
Majeranek suszony Prymat 1 lyz
mąka 4 lyz
zielenina 1 pek
wątróbka drobiowa 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: watrobka z ananasami

Wątróbkę wymocz w mleku bebula w talarki, doloz do mleka, mocz ok. 30min na tluszcz wloz wątróbkę odsaczona, smaz 5 min, z każdej strony, wkladaj na półmisku przybranym zielenina, na kawalku wątróbki poloz krazek ananasa, wstaw do nagrzanego 180C piekarnika, cebule odsacz zmleka, oprusz w mace i smaz na tym tluszczu co się smażyła watrobka, krazki powinny być zrumienione, przed podaniem naloz cebulke i posyp pokrojonymi ananasami, podawaj gorace,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 22.03.2012 18:54
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak