Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z kruszonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3
cukier,cynamon
jajko 1
cukier 3/4 szklanki
mąka szklanka
proszek do pieczenia łyżeczka
cukier waniliowy
margaryna masło 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z kruszonką

Jabłka pokroić w talarki i ułożyć na blasze.
Posypać cukrem i cynamonem.
Wymieszać jajko, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
Posypać jabłka.
Margarynę rozpuścić i polać jabłka.
Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak