Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śliwki w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki
Zalewa:
cukier 1 kg.
woda 1 l.
ocet 1 l.
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: śliwki w occie

śliwki umyć i przekrawać na połowę aby usunąć pestki,w naczyniu zagotować wodę z octem,cukrem i cynamonem oraz gożdzikami przestudzić zalewę i zalać śliwki odstawić na noc,następnego dnia zlać syrop zagotować i ponownie ciepłym zalać śliwki,tak samo zrobić następnego dnia i odstawić na noc wreszcie wkładać razem z syropem do umytych słoików szczelnie zakręcać i pasteryzować od zagotowania się wody ok.10min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.09.2013 00:18
lubię takie śliwki ale tylko raz je robiłam
Angelika10 15.01.2012 12:47
Super do mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak