Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantny kurczaczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki 2 szt
kurczak 1 szt
soku pomirodowego 450 ml
oliwy 3 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
papryczka pikantna 1 szt
mąki ziemniaczanej 1 łyżka
oliwek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pikantny kurczaczek

Paprykę na 20 min włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Wyjmujemy papryki o obieramy ze skórki, kroimy w paseczki. Kurczaka dzielimy na porcje. Podsmażamy.Podlewamy go sokiem pomidorowym, wrzucamy paprykę,listek, papryczkę pikantną. Doprawiamy. Kurczaka pieczemy godzinę w temperaturze 160 stopni. Na koniec dodajemy pokrojone oliwki i zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak