Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane serkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek kanapkowy 10 dag
jajko 5 sztuk
Drobny szczypiorek 1/4 pęczka
rzodkiewki 3-4 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane serkiem

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na połowy. Następnie wyjąć żółtka. Szczypiorek umyć, osączyć i drobno posiekać rzodkiewki umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Przygotowane rzodkiewki i szczypiorek dodać do serka. Całość wymieszać. I doprawić do smaku solą. Farszem z serka napełniać połówki jajek. Do serka można też dodać rozdrobnione żółtka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak