Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
cebulka marynowana
papryka czerwona 1 średnia
jogurt naturalny 8 łyżek
majonez 2 łyżki
sól
pieprz
sok z cytryny
pomidor 6-8 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, zostawiamy do ostygnięcia. Mieszamy z pokrojoną w drobną kostkę papryką, cebulką marynowaną i odsączonym tuńczykiem z puszki. Dodajemy pozbawiony pestek miąższ z pomidorów. Polewamy sosem z jogurtu naturalnego i majonezu, doprawionym solą, pieprzą i sokiem z cytryny. Podajemy w wydrążonych pomidorach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.02.2012 21:12
a dzisiaj suzkałem takiegoprzepisu, szkoda ze tak pozno tu zajrzalem
IZABELA29 24.01.2012 18:03
smaczna
gusia1000 27.12.2011 00:33
Pycha.
Ania67 26.10.2011 18:41
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak