Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z mielonego mięsa indyczego

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone indycze 1 kilogram
pierś z kurczaka 70 dag
jajko 1 sztuka
słonecznik łuskany 20 dag
majeranek 5 dag
czosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z mielonego mięsa indyczego

Pierś z kurczaka pokroić w paski lub grubszą kostkę. Czosnek drobno pokroić lub wycisnąć przez praskę.

Do mięsa mielonego dodać jajo, słonecznik, czosnek, przyprawę uniwersalną, sól oraz pieprz do smaku. Dobrze wyrobić.

Dodać pokrojoną pierś z kurczaka i wymieszać. Przełożyć do foremki i posypać wierzch majerankiem.

Piec w temperaturze 200 stopni przez 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skoter 29.08.2013 17:34
pewnie smaczny
adelajda 15.06.2013 07:56
domowe pasztety najlepsze
matesko 16.10.2012 10:56
prosty do zrobienia i smaczny
rutynka 29.09.2012 14:28
extra
okrysia 01.08.2012 17:24
smaczne
okrysia 01.08.2012 17:24
smaczne
mirosława4 15.07.2012 18:15
domowy najlepszy
Stenka 03.12.2011 14:52
Dziś robiąc ten pasztet dodatkowo opruszyłam pokrojona pierś z kurczaka przyprawa cyros, jest jeszcze lepszy
dianix 27.11.2011 10:37
uwielbiam pasztet swojej roboty, szczegolnie mojej mamy
bursztynek 14.10.2011 16:08
już od jakiegoś czasu chcę zrobić pasztet, muszę się zmobilizować, brzmi obiecująco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak